Stress en burn-out coaching

 

Ervaar je slapeloosheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk of nek- en schouderpijn?
Heb je onverklaarbare spierpijnen?
Begin je jouw dag al zonder energie?

Als stress en burn-out coach begeleid ik mensen met een stressprobleem en / of energieprobleem.  

 

Je kan bij mij terecht met stresssymptomen, vermoeidheid, burn-out, verminderde energie, stressgerelateerde ademhalingsproblemen zoals chronische hyperventilatie en verhoogde druk op het bovenlichaam, herstel na ziekte of trauma, verminderde veerkracht, negatieve gedachtenpatronen, mentale en emotionele disbalans, zoektocht rond hooggevoeligheid, loopbaanvragen, ...

Daarbij coach ik indien nodig op mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel en energetisch niveau.


Ik leer je opnieuw te voelen en te luisteren naar jouw lichaam. Ik coach jou naar meer veerkracht en energie!

Het goede nieuws is dat je van een stressprobleem en / of energieprobleem volledig én zonder medicatie kan herstellen!
Hierbij help ik jou graag, want jij bent het zó waard om weer te stralen zoals voorheen!

Omdat ik uit ervaring weet hoe stresserend een bezoek aan de adviserend geneesheer van de mutualiteit kan zijn, bereid ik jou hier graag op voor. Ik geef ook advies over de papiermolen (mutualiteit, RVA, VDAB, GTB, ...) die bij een arbeidsongeschiktheid of invaliditeit komt kijken, zowel als werknemer of als zelfstandige.
Ook dit valt onder stress en burn-out coaching. Immers, als jouw papieren in orde zijn, kan je in alle rust werken aan jouw herstel.

Klik op de foto hieronder om te zien hoe een burn-out ontstaat.

Herstellen van een burn-out (dan heb ik het dus niet over de fasen die voorafgaan aan een burn-out en die maanden of zelfs jaren kunnen aanslepen, nl. overspannenheid en oververmoeidheid), dat doe je NOOIT in een paar weken! 

Hoe het vooral NIET moet:

  • Enkele weken alle activiteiten schrappen en dan jouw leven zoals voorheen gewoon terug opnemen.  
  • Jouw huisarts meet via een éénmalige bloedafname het gehalte van het stresshormoon cortisol in jouw lichaam en bepaalt aan de hand daarvan of je burn-out bent of niet. 
  • Jouw huisarts schrijft jou antidepressiva, kalmeringsmiddelen of slaappillen voor die alleen maar de symptomen onderdrukken, zonder jou door te verwijzen naar een stress en burn-out coach om de oorzaak van jouw burn-out aan te pakken.

Op deze manier is het gewoon een kwestie van tijd vooraleer burn-out nummer 2 eraan komt en die is meestal nog zwaarder dan de eerste!

Hoe het dan WEL moet:

  • Jouw huisarts voert bij jou een HPA-stresstest uit. Naast DHEA, moet immers ook cortisol op 5 verschillende tijdstippen verspreid over 24 uur gemeten worden. Op basis van deze test kan een stress- en burn-out coach zwart op wit bepalen hoe erg je er lichamelijk aan toe bent. 
  • Jouw huisarts schrijft jou voldoende rust voor, maar verwijst jou ook door naar een stress- en burn-out coach, zodat de oorzaak van jouw burn-out kan aangepakt worden.
  • Een stress en burn-out coach bekijkt samen met zijn cliënt wat deze in eerste instantie nodig heeft (dat verschilt van persoon tot persoon en is ook afhankelijk van het resultaat van de HPA-stresstest) en past de behandeling aan naarmate de cliënt verder herstelt. 

Welke therapie bied ik als stress en burn-out coach aan? 


Of anders gezegd, hoe kan ik jou helpen om jouw stressprobleem en / of energieprobleem aan te pakken en om daarna zelfs nog een betere versie van jezelf te worden?

Hartcoherentie coaching

Stressreducerende ademhalingsoefeningen die je stressbestendiger maken en die de stresshormonen cortisol en DHEA opnieuw normaliseren, bye bye medicatie!, waarbij ik ook check of er geen sprake is van onderliggende, verdoken chronische hyperventilatie. Hierbij wordt de leefstijl ook altijd eens onder de loep genomen.
Hartcoherentie is tevens effectief bij slaapproblemen, hyperventilatie en tijdens het herstel van COVID-19. 

Lazuli Life coaching

Gesprekstherapie waardoor je energievreters aanpakt. Een burn-out is zelden enkel werkgerelateerd.
Ik begeleid mijn cliënten om de 'spaghetti' in hun hoofd te ontwarren. Om beperkende overtuigingen aan te pakken, angsten en verslavingen op te lossen. Om te leren omgaan met hun hoogsensitiviteit. Om het leven anders te bekijken. Om opnieuw in hun kracht komen te staan.
Wist je dat je bij mij trouwens ook een natuur coaching kan boeken?! 


TRE®

Een ontspannende en stressreducerende lichaamsgerichte methode om stress en spanning los te laten, pijn en angst te verminderen, je lichaam opnieuw in balans te brengen en je energie te vernieuwen. 
 

Advies over de algemene ondersteuning van jouw lichaam in combinatie met kinesiologisch testen (complementaire geneeskunde)

- gepersonaliseerd (alkalisch) voedingsadvies
- advies over natuurlijke producten (magnesium, etherische olie, Bachbloesems, supplementen, ...)
- leven en eten volgens jouw menstruele cyclus
- welke organen vertonen een energietekort
- wat kan jou emotioneel ondersteunen, ... 

Loopbaan coaching

Gesprekstherapie zodat je een job vindt die jou energie oplevert i.p.v. dat werken jou energie kost! 

 

Integrated Energy Therapy® 

Een energetisch harmoniserende therapie waarbij energieblokkades worden opgeruimd en het zelfhelend proces wordt ondersteund. 

Blogartikel burn-out ... De naakte waarheid

Burn-out … De naakte waarheid  

Tijdens mijn burn-out had ik al besloten dat ik mijn eigen ervaringen ooit eens wou delen. Al was het maar om jou het gevoel te geven dat ik jou begrijp, dat het geen inbeelding of aanstellerij is … en vooral zodat je weet dat je er niet alleen voor staat!
 
Mensen vallen geleidelijk aan burn-out of kunnen van de éne dag op de andere niets meer. Dat laatste was bij mij het geval. Ik had opeens geen kracht meer in mijn armen om mijn haardroger omhoog te houden. Ik moest echt naar mijn woorden zoeken, kon mij niet meer concentreren en vergat alles. Zo wou ik ter voorbereiding van een doktersbezoek mijn symptomen oplijsten. Het lijstje lag in de keuken en tegen dat ik vanuit de veranda naar de keuken was gestapt om te noteren dat ik alles vergat … was ik vergeten wat ik wou opschrijven. Best grappig eigenlijk.
Mijn osteopate, die er in het verleden wel al talloze keren in geslaagd was om mij tijdelijk op te lappen met haar gouden handen, voelde de bui al hangen. Toen ze voorzichtig het woord ‘burn-out’ liet vallen, ben ik al huilend naar huis gereden. Ik, burn-out? 
Ze had bovendien eerlijk verteld dat het soms wel anderhalf à 2 jaar duurt eer je volledig hersteld bent van een burn-out. Achteraf is dit heel realistisch gebleken.
 
Nadat de huisarts mij arbeidsongeschikt had verklaard en mijn lichaam eindelijk de kans kreeg om te rusten, ben ik pas écht gecrasht. Dan pas voelde ik hoe moe ik was, hoe uitgeput mijn lichaam was en begon ik in te zien dat deze burn-out al lang op de loer lag. Al maanden kroop ik gelijk met mijn dochtertje van vier in bed: te moe om nog iets te doen ’s avonds. Al maanden had ik regelmatig pijnlijke nek- en schouderspieren, een geblokkeerde onderrug en pijn aan mijn ribben. Maar wij mensen zoeken altijd wel naar één of ander goed excuus om deze symptomen te verklaren: een zware job, de leeftijd, de zorg voor 2 kinderen, …
Nu ik thuis was en mijn lichaam minder stress ervaarde, kwam daar nog eens spierpijn over mijn hele lijf bij: mijn vingers, polsen, bovenarmen, nek, schouders, rug, benen, enkels, tot zelfs mijn tenen deden pijn. Als je maanden niet luistert naar de signalen van jouw lichaam, word je dus zo gedwongen om te rusten …


Eenmaal het goed tot mij doorgedrongen was dat ik werkelijk burn-out was, volgde er een moeilijke opgave: stilvallen. Het zijn namelijk net de mensen die altijd ‘aan’ staan, die alles zo goed lijken aan te kunnen, die altijd paraat staan voor anderen en zichzelf wegcijferen … die het meest risico lopen op een burn-out. En door stil te staan, moet je ook beginnen na te denken over je leven(sstijl), wat velen dan ook bewust of onbewust vermijden.
Het heeft dan ook een hele tijd geduurd eer ik kon ‘vertragen’. Hartcoherentie, eenvoudige ademhalingsoefeningen om het lichaam opnieuw in balans te brengen en beter met stress om te kunnen gaan, was de start van mijn genezingsproces! 
 
Dankzij hartcoherentie kreeg mijn lichaam het signaal dat het opnieuw veilig en in balans was. Vanuit die balansstaat kon ik rustig aan therapie en coaching opstarten, waarbij ik heel goed naar mijn lichaam moest luisteren. Ging ik te snel, dan kreeg ik immers weer spierpijnen of rugpijn en moest ik extra rusten. Vaak was er eerst een tijdelijke stap achteruit nodig, om dan weer voorzichtig vooruitgang te boeken. Het was mijn eigen 'Jerusalema'dans: 2 stappen vooruit, één achteruit, 3 vooruit, één achteruit, ... Telkens stak de twijfel dan weer de kop op:  vanwaar komt die spierpijn weeral, hoe lang ga ik nog ziek zijn, ik ken mijn eigen grenzen niet meer …
Omdat ikzelf de ongelooflijk heilzame werking van hartcoherentie heb ervaren, heb ik de opleiding tot hartcoherentie coach gevolgd. Ik ben dan ook blij om jou deze te kunnen aanbieden.
 
Vroeger werd een burn-out spijtig genoeg al te vaak behandeld als een depressie of kregen cliënten enkel medicatie voorgeschreven. Dat waren dan antidepressiva en/of slaapmiddelen, omdat een burn-out ook vaak samengaat met slaapstoornissen. 
Sommige mensen hebben ongetwijfeld baat bij medicatie. Dat kan, zeker in het begin wanneer de last te zwaar om dragen is, ondersteunend werken. Alleen … antidepressiva leggen jouw emoties lam. Eens je daarmee stopt, moet je toch vroeg of laat door jouw ‘proces’. Zonder bijkomende therapie (lichaamswerk en/of coaching) is het risico op herval heel groot zodra je terugkeert naar je oude levensstijl en je je mindset niet veranderd hebt (bijvoorbeeld via life coaching). Bovendien is een tweede burn-out vaak nog zwaarder dan een eerste burn-out. 
Gelukkig komen artsen daar steeds vaker op terug en werk ik nu als coach dan ook samen met dokters, kinesisten, osteopaten, psychotherapeuten, … We zijn geen concurrenten van mekaar, maar vullen mekaar aan. Indien jouw arts jou geen aanvullende therapie aanbiedt, vraag ernaar!
 
Een genezingsproces verschilt van mens tot mens. De éne heeft meer baat bij lichaamswerk, de andere bij coaching. Aangezien lichaam en geest één geheel vormen, werk ik op beide, vandaar ook de naam van mijn praktijk, Heart & Soul. 
Ik bied naast hartcoherentie en life coaching ook advies over een alkalische levensstijl aan. Je komt te weten welke voeding en producten ondersteunend werken bij stress, spierpijn en lichamelijke uitputting en welke bevorderend werken voor jouw herstel van een burn-out. Het omgekeerde, wat belastend werkt, komt natuurlijk ook aan bod. 


Wat mij tijdens mijn burn-out ook getroffen heeft, is het taboe dat er nog op rust en het onbegrip van de mensen. Ze zien jou op straat fietsen, gaan er vanuit dat je beter bent en spreken je er dan ook goedbedoeld over aan: ‘Je bent precies al genezen’. Maar wat ze niet weten, is dat je zelfs na een simpel fietstochtje van een kwartier, nadien drie dagen moet recupereren. Je gaat op vakantie naar zee, maar zit daar elke dag van miserie te huilen, omdat je geen energie hebt om iets te doen met je dochter. 
Ik ben de eerste om toe te geven dat ik in het verleden ook wel eens zo gedacht heb vanuit onwetendheid. Wie zelf een burn-out heeft meegemaakt, weet ondertussen wel beter ...
Als coach geef ik jou dan ook graag tips hoe hiermee om te gaan. Wist je trouwens dat je een burn-out ook medisch kunt laten vaststellen? Vaak kan je in je omgeving op meer begrip rekenen als het zwart op wit op papier staat.

Wil jij graag begeleid worden tijdens jouw burn-out proces? 
Wil jij anders in het leven staan?

Ik begrijp jou … En ik ben er graag voor jou!
Samen zoeken we de juiste weg om jou opnieuw in jouw kracht te zetten. Met vallen en opstaan en misschien nemen we wel opeens een andere afrit, omdat we jouw gevoel en jouw lichaam volgen. Zo kan je je eigen weg gaan en niet de snelweg van andermans verwachtingen.


Aangezien een genezingsproces voor iedereen anders is, werk ik dan ook op maat van de cliënt. 

Kom jij helemaal tot rust in de natuur?  Vind je het maar niets om lang stil te zitten bij een klassieke coaching? Kom je moeilijk uit jouw hoofd? Bij mij kan je ook een natuur coaching boeken! 

Of misschien verkies jij om online te werken? Online coaching is evenwaardig aan een coaching bij mij in de praktijk. Dat hebben vele cliënten voor jou al mogen ervaren.
Voel maar wat bij jou past ... en laat afstand geen probleem meer zijn!