Hartcoherentie coaching

Kan jij jouw werkdag 's avonds thuis moeilijk loslaten?

Ervaar je slapeloosheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk of nek- en schouderpijn?
Heb je aan het einde van een werkdag geen energie meer over?

Veel lichamelijke klachten zijn stressgerelateerd. Het goede nieuws is dat ze ook makkelijk op te lossen zijn, namelijk met hartcoherentie!

Met eenvoudige ademhalingsoefeningen gedurende 2 x 10 minuutjes per dag kan jij jouw stress onder controle houden! Bovendien zal je meer rust, veerkracht en energie ervaren.

Jouw ademhaling is immers de afstandsbediening van je zenuwstelsel. Bewust, kalm ademhalen verlaagt je stressniveau en helpt je snel en effectief ontspannen en in slaap vallen.

Bij elke hartcoherentie coaching nemen we jouw leefstijl ook eens onder de loep. Vaak bereiken we door kleine veranderingen in leefstijl aan te brengen, in combinatie met hartcoherentie training, een nóg beter resultaat.

⭐️ ⭐️  ⭐️  ⭐️  ⭐️ 

6 maanden na de start van de hartcoherentie heb ik geen specifieke klachten meer! Ik heb terug meer energie, zin om iets te ondernemen en ik denk opnieuw aan de toekomst!   

Elke S.

Je kan bij Heart & Soul terecht voor hartcoherentie ademhalingsoefeningen.

⭐️ ⭐️  ⭐️  ⭐️  ⭐️ 


Al sta ik nog in de beginfase van hartcoherentie en heb ik nog veel te oefenen, toch mag ik alvast genieten van enkele mooie voordelen.  Als slechte slaper zoek ik al jaren tevergeefs naar het juiste middeltje om te kunnen slapen.  Die zoektocht is nu eindelijk afgelopen, want via een oefening hartcoherentie val ik nu heel vaak in slaap vooraleer mijn oefening ten einde is.  Hier ben ik alvast heel dankbaar voor!  

Daarnaast biedt een momentje van hartcoherentie overdag ook een rustpunt tijdens de drukte van de dag.  Een momentje van en voor mezelf!  Zalig! 

Wat de coach betreft?  Ik kan me geen betere voorstellen!  Ze heeft het hart op de juiste plaats en ze draagt zorg voor jouw hart!   

Karen V.H.

Als hartcoherentie coach leer ik mijn cliënten op hun eigen tempo eenvoudige ademhalingsoefeningen aan, zodat ze stressbestendiger zijn, sneller uit hun eventuele burn-out geraken en beter toegang hebben tot hun intuïtie. 

Andere positieve effecten van hartcoherentie zijn:

 •  Verbetering van concentratie
 •  Bevordering van creatief denken
 •  Bevordering van rustgevoel en welbehagen
 •  Verandering van gedrag en denken in positieve zin
 •  Bloeddrukregulerend, daling van hoge bloeddruk ( stressgerelateerd)      
 •  Effect op hartritmestoornissen (stressgerelateerd)
 •  Verhoging van weerstand tegen ziekten
 •  Beheersing van angsten (angsten t.g.v. ziekten, faalangst, trauma’s, stress, … )
 •  Ondersteunend effect bij regulering van bloedsuikerwaarden
 •  Toename van performantie
 •  Regulering van het lichaamsgewicht (emo-eten). 

Een woordje uitleg ... Hoe werkt hartcoherentie? 

Wil je graag weten hoe hartcoherentie werkt? Klik dan op de onderstaande knop om je in te schrijven voor mijn GRATIS online masterclass!

Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar. Het reflex- en het emotioneel brein werken samen en zorgen ervoor dat er een heel mechanisme in ons lichaam in werking treedt. Het bloed gaat grotendeels naar de spieren en levensbelangrijke organen, extra suiker gaat naar de bloedbaan, adrenaline en andere hormonen komen vrij. Dit geeft ons energie en brengt ons in een vecht–vlucht reactie. Denk maar aan de snelheid waarmee je je hand wegtrekt van heet water. Toch is dit oersysteem ook actief als we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput geraakt. Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, sterk emotioneel zijn, burn-out, …. kunnen hiervan de gevolgen zijn.

Ons zenuwstelsel is uit balans. Er is geen evenwicht tussen het emotioneel brein en het verstand.   Vandaar dat we ons moeilijker kunnen concentreren en emotioneel reageren. We bevinden ons in een neerwaartse spiraal.

Goed nieuws!  Dit proces is omkeerbaar als we ons psychisch en lichamelijk kunnen herstellen. Dit kan door de beoefening van hartcoherentie.

Het hart geeft meer signalen aan het brein dan omgekeerd. Daarenboven kan men met een eenvoudige oefening het hartritme in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een  vecht–vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen aan onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel! Er is ruimte voor herstel.

Hartcoherentie is deze bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt. 


Hoe weet je nu dat jouw zenuwstelsel in balans is? Hartcoherentie is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect tot gevolg. Hartcoherentie is ook meetbaar met biofeedback apparatuur. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie over de toestand van je zenuwstelsel.  

Hier zie je de hartslag van iemand die gestresseerd is of zich niet goed voelt. De curve is verhakkeld en erg onregelmatig.

Deze hartslag werd gemeten tijdens hartcoherentie. Er is een mooie coherente golf zichtbaar.

Door bewust hartcoherent te ademen kunnen we ons hartritme en onze bloeddruk positief beïnvloeden!

Wil jij in 2024 inzetten op jouw gezondheid 
en jouw stress onder controle houden?
 
Wacht niet langer ... en volg een hartcoherentie training!

Je kan kiezen uit een live of online individuele hartcoherentie training, een eLearning hartcoherentie training met begeleiding of een workshop hartcoherentie in groep.

 Je kan een hartcoherentie training volgen volgens jouw persoonlijke voorkeur. Welke formule verkies jij?

 • Individueel = optie 1 (aan uurtarief). Ik begeleid jou één-op-één, live in de praktijk te Kapelle-op-den-Bos of online.
 • Individuele eLearning met begeleiding = optie 2 (€197). Je doorloopt de eLearning en hebt tevens recht op 2 individuele coaching sessies (live of online). Deze training kan je dus volledig online volgen!
 • Workshop hartcoherentie in groep = optie 3 (€197 per persoon) live in de praktijk te Kapelle-op-den-Bos.


Welke formule je ook kiest, het resultaat blijft hetzelfde ... Aan het einde van een hartcoherentie training zal je namelijk meer rust, veerkracht en energie ervaren!

Hartcoherentie training optie 1 - 
live of online

Deze hartcoherentie training bestaat uit 4 één-op-één sessies indien je graag intensief begeleid wordt of als je niet zo voor eLearning of groepen bent.

 • Sessie 1 (1 uur): 
  Hoe werkt het zenuwstelsel? 
  Wat doet stress met mij?   
  Wat is de invloed van ademhaling?   
  Hoe kan ik 'onthaasten'? 


 • Sessie 2 (1 uur):
  Hoe kan ik mijzelf in balans brengen?   
  Wat is hartcoherentie en de functie van het hart?  
  Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is? 
  Hartcoherent leren ademen met behulp van een adembegeleider.
  Berekenen van jouw persoonlijke hartcoherente ademfrequentie.
 • Sessie 3 (1 uur):
  Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties?   
  Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?  

 • Sessie 4 (1 uur):
  Hartcoherentie in je dagdagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stress, conflicten, faalangst,…
  Werken aan een emotionele huishouding.  

Na elke sessie krijg je de nodige info mee naar huis en ga je ook zelf thuis aan de slag. Door slechts 2 x 10 minuutjes per dag bewust te ademen, krijg je meer rust, veerkracht en energie!

Hartcoherentie training optie 2 - 
eLearning met begeleiding

Ik merk dat cliënten met een burn-out of lichamelijke uitputting het in de praktijk niet zo makkelijk vinden om zich gedurende 1 uur te concentreren. Voor hen kan eLearning dan ook een waardig alternatief zijn! Of misschien vind je eLearning gewoon leuk?

Klik op de foto hieronder om alvast een voorsmaakje van de eLearning te zien!

Je kan bij Heart & Soul terecht voor hartcoherentie coaching.

In een 6-weken durende eLearning hartcoherentie training vind je alle info die je ook in de 4 live sessies krijgt (zie hierboven). De uitleg wordt door middel van modules met korte filmpjes gegeven. Dit heeft als voordeel dat je de info op jouw eigen tempo tot jou kan nemen. Normaalgezien werk je 1 module per week af. Maar je kan er ook voor kiezen om de modules meer te spreiden over de tijd indien dit beter voelt voor jou. Bovendien kan je de filmpjes nog eens herbekijken, moest je daar nood aan hebben (dit kan onbeperkt tot 6 maand na de start van de opleiding).

Je kan ervoor kiezen om enkel de essentiële info, die nodig is om hartcoherentie aan te leren, te bekijken. Reken hiervoor op een tijdsbesteding van ongeveer een half uurtje per week.
Ben jij echter iemand die graag alles van naald tot draad weet, dan kan je ook de verdiepingsfilmpjes openen. Daarin vind je superveel extra info, tips en tricks en dit zonder meerprijs!

Na module 2 en 5 van de eLearning training is er een coachingsessie van telkens 1 uur voorzien. Daarin kan je jouw vragen stellen, wordt jouw persoonlijke hartcoherente ademfrequentie berekend, bekijken we waar je nog extra ondersteuning nodig hebt, enz. ...


Voor deze 6-weken durende eLearning hartcoherentie training 
(die een marktwaarde van €295 heeft)
met begeleiding betaal je nu slechts €197
inclusief 2 coachingmomenten van telkens 1 uur !

Je krijgt bovendien ook nog een ontspannend cadeautje 🎁! 

Klik op de knop hieronder om contact op te nemen en te genieten van deze promo!

Hartcoherentie training optie 3 - 
Workshop hartcoherentie

Meer info en data via de onderstaande knop.

Het beste resultaat of hartcoherentie effectief werkt is natuurlijk hoe jij je voelt. Welk verschil er na slechts enkele weken al merkbaar is! En geloof me, je zal aangenaam verrast zijn!
Wil jij echter ook graag effectief meten welk effect hartcoherentie heeft op jouw lichaam? Dan kan je hiervoor een biofeedbacktoestel aankopen, maar dit is zeker geen verplichting
Dit biofeedbacktoestel koppel je dan met een app op jouw smartphone. 

Kyto €60

Inner Balance €199
of €219 voor de Bluetooth versie

 Moonbird €179
Met mijn couponcode VEERLEVVEV krijg je €10 korting!

Benieuwd naar de resulaten van hartcoherentie training?
Een studie van AZ Rivierenland heeft aangetoond dat er reeds na 6 weken een opmerkelijke verbetering was van stressgerelateerde klachten, depressieve gevoelens en angst! 
Na 6 maanden was deze verbetering zelfs nog toegenomen.

Wil je graag meer informatie? Of wil je na afloop van de hartcoherentie training alles nog eens rustig nalezen?
Deze bestseller is verkrijgbaar voor slechts €23,99.

 

Hartcoherentie is ook effectief bij slaapproblemen, hyperventilatie en tijdens het herstel van COVID-19.

Deze wetenschappelijk onderbouwde stressreducerende techniek wordt gelukkig meer en meer gepromoot in de media.

Je kan me als gecertificeerde Nerva hartcoherentie coach ook terugvinden via https://nerva.coach/hchcoaches/vlaams-brabant/kapelle-op-den-bos/heart-soul-veerle-van-den-bossche/ .

Ook kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen een hartcoherentie training volgen! Deze is volledig op kindermaat en is meestal beperkt tot 3 sessies. 

Kom jij helemaal tot rust in de natuur?  Vind je het maar niets om lang stil te zitten bij een klassieke coaching? Kom je moeilijk uit jouw hoofd? Bij mij kan je ook een natuur coaching boeken! 

Of misschien verkies jij om online te werken? Online coaching is evenwaardig aan een coaching bij mij in de praktijk. Dat hebben vele cliënten voor jou al mogen ervaren.
Voel maar wat bij jou past ... en laat afstand geen probleem meer zijn!

“When people ask me what the most important thing is in life, I answer: Just breathe."
Yoko Ono