12 stielen en 13 ongelukken

21 november 2023, leestijd 5 min.

Wellicht ken jij ook iemand in jouw omgeving die om de haverklap van job verandert. Iemand die dan opeens iets helemaal anders gaat uitproberen … ‘12 stielen en 13 ongelukken’ wordt wel eens al lachend gezegd.


Maar stel nu … dat elke job een leerschool is? En dat al deze leerscholen nodig zijn om iemand op zijn juiste pad te krijgen, als hij / zij oorspronkelijk een ‘foute’ studie / job gekozen heeft.


Heb je er al eens over nagedacht op welke basis jij indertijd beslist hebt voor welke studies / job je wou gaan?


Toen ik op 17-jarige leeftijd voor een studiekeuze werd gesteld, was ik daar eigenlijk helemaal nog niet klaar voor. 

Ik wou niet op kot gaan, dus ver weg gaan studeren was voor mij geen optie. Vanuit Kapelle-op-den-Bos leek Mechelen mij dan het meest haalbaar.

Iets met mensen helpen, in de verpleging of zo, was altijd mijn eerste gedacht geweest. Maar een opleiding verpleegkunde werd mij afgeraden omwille van een zwakke rug, een familiekwaaltje trouwens.

OK, dan maar geen verpleegkunde. Maar wat dan wel?

Mijn mama werkte als directiesecretaresse en omdat ik goed was in administratie, organisatie en talen is het dan ‘maar’ bachelor Secretariaatsbeheer, optie Secretariaat-Talen geworden aan de toenmalige HAM-hogeschool in Mechelen …


Tijdens de eerste 15 jaren van mijn loopbaan heb ik als (directie)secretaresse gewerkt. Het klassieke verhaaltje van huisje – tuintje – boompje én mijn eerste dochter zorgde eerst voor voldoende afleiding. Maar toen kwam er een moment waarop ik besefte dat ik niet genoeg voldoening meer uit mijn job haalde en diende ik mijn ontslag in.


Mijn tweede dochter werd geboren en ik werkte drie jaar als onthaalouder. Zo kon ik haar ook thuis zien opgroeien. Tot … mijn lichaam STOP zei en mijn batterij helemaal plat was: burn-out was het verdict.


Nadat ik voldoende hersteld was, ben ik opnieuw gaan studeren. En ondertussen werk ik dus al enkele jaren als stress en burn-out coach en loopbaan coach in mijn eigen praktijk. 


Want weet je nog … dat mijn hart oorspronkelijk een sprongetje maakte wanneer ik mensen kon helpen? 


Mijn eigen traject is verre van evident geweest. De weg hiernaartoe heeft best veel van mij gevraagd. Teveel eigenlijk.


Sowieso kom je vroeg of laat bij de job uit die écht bij jou past. Aan jou de keuze: neem je de gemakkelijke en kortere weg OF neem je de lange weg met veel hindernissen?


Indien jij twijfelt of je wel op het juiste pad zit, als jouw lichaam bepaalde signalen geeft dat het momenteel niet OK is of als jouw hart geen sprongetje meer maakt, dan ben je van harte welkom!


Ik ondersteun jou indien nodig ook zodat je de energie hebt om op ontdekkingsreis te gaan naar de job die bij jou past. Een job waarvan jouw hart ook sneller gaat slaan!


Voor slechts €10 per uur kan je loopbaan coaching volgen met loopbaan cheques van de VDAB. Ook als je hierop geen aanspraak kan maken, kan je nog loopbaan coaching volgen aan uurtarief. Ik ben verbonden aan het Instituut voor Psychologische, Professionele en Medische Ondersteuning IPO Careerpoint.


Mijn specialisaties binnen loopbaan coaching zijn:

✅ Veerkracht en energiebeheer 

✅ Creëren van balans tussen werk en privé

✅ Stressmanagement 

✅ Werkhervatting na burn-out of bore-out

✅ Loopbaan(her)oriëntatie 

✅ (Ziels)missie 

✅ Psychosociale thema’s op het werk (grenzen trekken, faalangst, zelfvertrouwen, verbindende communicatie, …) 

Hooggevoeligheid als kracht.


Wist je trouwens dat het voor de nieuwe generatie bijna onmogelijk is om een job uit te oefenen die op zielsniveau niet met hen resoneert? Het is niet voor niets dat meer en meer mensen dezer dagen een burn-out krijgen of depressief zijn!


✅ Wil jij ontdekken in welke werkomgeving jij optimaal functioneert?

✅ Wens je te weten welke job écht bij jou past en jou energie oplevert?

✅ Wil je meer inzicht in jouw energiegevers en -nemers? 


➡ Download dan hier mijn gratis E-book!

Voor Veerkracht en Verandering,


Veerle Van den Bossche