Over mij ...

In mijn job heb ik steeds het meeste belang gehecht aan het menselijke contact. De warmte die mensen uitstralen, raakt mij. De unieke kwaliteiten van iemand, intrigeren mij.

Rond mijn twintigste heb ik ontdekt dat ik hooggevoelig ben. Wat een openbaring! Ik was niet asociaal, verlegen, ... want dat is wat ik tot dan had moeten horen. Neen, ik was gewoon één van de zovele HSP's (highly sensitive persons). Ik besefte plots dat ik mijn sensitiviteit kon inzetten als positieve eigenschap. Hoogsensitieve personen als coach begeleiden is dan ook mijn stokpaardje. Ik laat mijn cliënten ontdekken hoe zij hun hooggevoelige kwaliteiten kunnen inzetten. M.a.w. hoe hooggevoeligheid een energiebron kan zijn i.p.v. een energievreter.
Hooggevoeligheid is immers geen vloek, maar een zegen!

De meest ingrijpende gebeurtenis die me heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben, was mijn burn-out. Het klinkt misschien raar, maar ik ben enorm dankbaar dat deze rustpauze, waartoe ik door mijn lichaam écht werd gedwongen, mij terug in verbinding heeft gebracht met mijn essentie, mijn levensmissie: mensen helpen vanuit mijn hart.


“The universe buries strange jewels deep within us all, and then stands back to see if we can find them''.
Elizabeth Gilbert