Fibromyalgie anders bekeken

16 november 2021, leestijd 4 min.
 

Toen ik enkele jaren geleden een zware burn-out had, voelde ik o.a. pijn over mijn ganse lichaam. Van mijn vingers tot mijn tenen, ik had pijnklachten die zich verplaatsten en bovendien onvoorspelbaar waren. Soms had ik een ‘goede’ dag, maar de dag erna kon ik opeens bijna niet uit de voeten. Bij het opstaan was ik stram en stijf. Ik had geen energie en was erg vermoeid.

Op aanraden van mijn huisarts, liet ik mij verder onderzoeken door een reumatoloog. Gelukkig was de test op fibromyalgie negatief, maar ik scoorde wel positief op een aantal punten en kreeg een duidelijke boodschap mee van de reumatoloog: ‘Indien je jouw leefstijl niet drastisch omgooit, kan jouw burn-out zich op termijn wél ontwikkelen tot fibromyalgie!’. M.a.w. kan de burn-out zich op jouw spieren en bindweefsel zetten.


De Westerse geneeskunde heeft tot op heden nog geen remedie gevonden en beperkt zich dan ook tot bestrijding van de klachten met pijnmedicatie. Maar wat als we de oorzaak van die klachten nu eens zouden aanpakken en teruggaan naar het prille begin van dit verhaal!?
 
Ik begeleid jou stap voor stap. Fibromyalgie is niet zomaar uit de lucht komen gevallen. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer je pijnklachten ontwikkelde. Ook jouw herstel zal dus tijd vragen en in fasen verlopen. 

 1. Voeding en leefstijl 

  Voeding en leefstijl bepalen 50% van jouw herstel. Daarom is dit stap 1. Aan de hand van een kinesiologische test bepaal ik welke voedingsmiddelen en natuurlijke supplementen jouw lichaam nodig heeft en dus ook omgekeerd, wat jouw herstel juist tegenwerkt.

 2. TRE®

  Dit is een ontspannende lichaamsgerichte methode om (spier)spanning los te laten, pijn en angst te verminderen, je lichaam opnieuw in balans te brengen en je energie te vernieuwen.

 3. Lazuli life coaching

  Daar waar de Westerse geneeskunde zich focust op het lichamelijke en het probleem dus fysisch probeert op te oplossen, werk ik holistisch. Lichaam en geest zijn één. Via Lazuli life coaching werk ik op jouw bewustzijn via het onderbewuste.
  Want natuurlijk wil je genezen en van die pijn af! Maar wat heb je dan nog extra nodig om te herstellen?
  Hoeveel op 10 geef je jouw pijn en hoe kan je bijvoorbeeld naar een 3/10 of minder te gaan?
  Hoe kan je jouw eigenwaardegevoel vergroten en je goed genoeg voelen?
  Met Lazuli life coaching raken we de kern van het probleem en vinden we de oplossing die in jou zit!


Dus … Wil je jouw leven opnieuw zélf in handen nemen, minder pijn lijden en weer over jouw maximale energie kunnen beschikken? Contacteer mij dan vrijblijvend voor meer info. 


Voor Veerkracht en Verandering,

Veerle Van den Bossche