Geef jij jouw energie ook weg?

16 juni 2022, leestijd 2 min.

Beeld je eens in dat jouw energie in een potje zit dat normaal mooi afgesloten is met een deksel. Jouw energie loodst jou door de dag, maakt je weerbaar tegen stress, zorgt zelfs voor immuniteit tegen ziektes, enz. ...

Als je met 'iets' blijft rondlopen, vreet dit aan jouw energie. Jouw potje blijft openstaan tot je jouw 'iets = jouw energievreter' oplost. Dat 'iets' kan heel divers zijn:
- Je durft geen gesprek met jouw baas aangaan.
- Je hebt geen idee hoe je jouw doel kunt bereiken.
- Je durft niet uit een slechte relatie stappen ...

Als Life coach begeleid ik jou om jouw 'energievreter' aan te pakken en zo te waken over jouw kostbare energie. Je staat er dus niet alleen voor!

Vaak gaan mensen al bij een simpele verkoudheid naar de dokter of nemen ze medicijnen, maar als ze voelen dat ze 'geblokkeerd' zijn door 'iets' blijven ze weken, maanden of in het slechtste geval zelfs jaren rondlopen met hun energievreter. Zie je het al voor jou hoe ondermijnend dit werkt?

Als coach geef ik mezelf hoogstens 2 weken als ik met 'iets' zit. Ja hoor, je leest het goed: de coach laat zich coachen, net zoals de meeste van mijn collega-coaches trouwens. Immers, enkel als je als coach goed in je vel zit en jouw energie hoog is, kan je cliënten begeleiden naar de beste oplossing in henzelf.

Zie het als een investering in jezelf, als jouw energie terugkopen ...
In Nederland bijvoorbeeld is jezelf laten coachen ondertussen al heel 'gewoon'. Wij, Belgen, moeten hieraan nog wat wennen.

Kom jij eens uitproberen hoe 'life changing' een coachingsessie voor jou kan zijn?

Voor Veerkracht en Verandering,

Veerle Van den Bossche