Loslaten

9 oktober 2021, leestijd 2 min. 

 

Heb jij er al eens bij stilgestaan waarom de bomen in de herfst hun bladeren loslaten?
 
Eigenlijk zit de natuur prachtig in mekaar! Bomen laten immers hun bladeren los om energie te sparen voor de winter die voor de deur staat. 

De meeste mensen beseffen niet dat ook wij uitgenodigd worden om dingen op te lossen en los te laten, zeker nu de dagen aan het korten zijn. 


Beeld je eens een hoop bladeren in met mooie rode, gele en bruine herfstkleuren. Elk blaadje staat voor iets waardoor je getriggerd wordt, wat je meegemaakt hebt ergens in jouw leven, iets dat jou op de één of andere manier tegenhoudt of waarvan je niet weet wat ermee te doen.

De wind kan een bladerhoop dooreen schudden, waardoor oude blaadjes opnieuw bovenaan komen te liggen. Of er vallen nieuwe bladeren van de bomen bovenop de stapel. 
Dat is net zoals in het echte leven: oude zaken uit het verleden kunnen je opeens terug parten spelen. We worden ook regelmatig geconfronteerd met nieuwe uitdagingen die we weer moeten aanpakken.

Door je te laten coachen kan je ervoor zorgen dat jouw bladerhoop niet té hoog wordt of kan je dieper in jouw berg met blaadjes gaan graven en ook daar beginnen opruimen.
 
Vaak kan je na 1 life coaching sessie alweer verder. Als je echter grote kuis wilt houden en jouw bladerhoop grotendeels wilt wegvegen, dan bekijken we samen welk traject het beste bij jou past. Immers, geen 2 bezems vegen hetzelfde …

Ook ikzelf laat me regelmatig coachen als er nieuwe (of oude bekende) blaadjes op mijn pad komen. Zo houd ik mijn energiepeil hoog en blijf ik, net zoals de bomen, stevig overeind staan.

✅ Wens jij opnieuw het bos door de bomen te zien? 
✅ Wil jij jouw bladerhoop niet te hoog laten worden? 

✅ Zet jij alvast de eerste stap richting het opruimen van oude blaadjes, zodat jouw energiepeil ook hoog blijft?

➡ Download dan hier mijn gratis E-book


Voor Veerkracht en Verandering,

Veerle Van den Bossche