Op weg naar burn-out?

3 januari 2022, leestijd 2 min.

Het is aanstaande donderdag de verjaardag van mijn vroegere baas, hieperdepiep hoera! 

Ik had het genoegen om voor hem te mogen werken tot aan zijn pensioen. En ik heb dat elke dag met veel plezier gedaan! Hij was dan ook een man met het hart op de juiste plaats, streng maar rechtvaardig. 


Naar jaarlijkse gewoonte kruip ik dan in mijn pen en schrijf ik een gedicht voor hem. Mijn poëzie bevat vaak droge humor, daar moet je wel tegen kunnen natuurlijk. Maar ik schrijf vooral vanuit mijn Hart & Ziel. Mijn gedichten zijn dan ook echte cadeautjes voor de mensen die ik graag zie.


Al zolang ik me kan herinneren, schrijf ik gedichten, onder de alias Shabeli Aras. Als kind lag er al een boekje en potlood naast mijn bed, voor het geval mijn inspiratie opeens zou opkomen. Want het zit zo: Als ik inspiratie krijg, dan moet ik die kunnen neerpennen, eerder kan ik niet slapen. 

Een gedicht schrijven gaat bij mij heel vlot. De woorden komen vanzelf. Ik zit dan ‘in the flow’, zoals ze tegenwoordig zeggen.


Enkele jaren geleden kreeg ik echter geen letter meer op papier. Ik kon me niet meer concentreren. Had totaal geen inspiratie meer.

Eén van de kenmerken van burn-out is depersonalisatie. 

Mensen zeggen vaak letterlijk: ‘Ik herken mezelf niet meer.’ en dat klopt. Ze zijn niet meer de persoon die ze vroeger waren. 

Dat is exact wat ik ook bij mezelf opmerkte.


Laat het alsjeblieft niet zover komen!


Merk je toenemende concentratie- en focusproblemen op, ondanks voldoende nachtrust?

Heb je vaak hoofdpijn, nek- en schouderpijn of rugpijn?

Heb je meer en meer koffie nodig om op de been te blijven?


Dit zijn maar enkele kenmerken van overspannenheid of oververmoeidheid. Als je niet tijdig ingrijpt, kan dit op termijn leiden tot een burn-out.


Met hartcoherentie kan je de klok gelukkig terugdraaien! 


Als hartcoherentiecoach leer ik jou in 4 sessies ademhalingsoefeningen aan die je 2 x 10 minuutjes per dag kan inzetten tegen stress en burn-out. Terwijl je relaxt en focust op jouw ademhaling, werk je aan jouw stressbestendigheid.


In het stress- en burn-out programma dat ik aanbied, zit ook life coaching.


Hoe komt het dat ik steeds weer over mijn grenzen ga?

Waarom vind ik het zo moeilijk om hulp te vragen?

Welke job zou beter bij mij passen?


Via life coaching kan je een antwoord vinden op al jouw vragen.

Voor Veerkracht en Verandering,

Veerle Van den Bossche